Hoe AZ wint met datagedreven werken

EventsHoe AZ wint met datagedreven werken

Hoe AZ wint met datagedreven werken

We zwemmen tegenwoordig in data, maar wat kunnen we ermee en hoe breng je inzichten op een inspirerende en begrijpelijke manier over?

We zijn te gast geweest bij AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. Barend Verkerk, Head of Data Science bij AZ, nam ons mee in de data gedreven manier van werken van AZ.

Hij vertelde over welke ambities AZ heeft, hoe ze deze willen bereiken en hoe data hierin past. Barend gaf inzicht in voetbaldata en ging de diepte in met betrekking tot het objectief beoordelen van prestaties en potentie. Hij behandelde een echte cases door te laten zien wat je hiervan dagelijks terugziet op de werkvloer, bij de jeugd- en eerste elftal-scouting, en hoe een winnend team er uitziet.

Na deze presentatie kun je nooit meer hetzelfde naar data en voetbal kunnen kijken…

Daarna na mede-oprichter Thomas Clever van CLEVER FRANKE ons mee in een aantal casestudies en laat zien hoe hun ‘data driven experiences’ zorgen voor vernieuwende gebruikerservaringen, verrassende inzichten en helpen bij het bovenbrengen van relevante acties. 

En natuurlijk kregen we nog een rondleiding door het stadion van AZ.  En een Vakgenoten foto kon natuurlijk niet ontbreken!

vakgenoten leden groepsfoto AZ stadion alkmaar data gedreven werken
Type at least 1 character to search
Vakgenoten Logo
Contact:
info@vakgenoten.com
Elsewhere: